katten 10%

Lieve Frizzle zoekt een thuis! Frizzle werd gevonden als zwerfkat, maar hij heeft zich intussen volledig omgeschoold tot bankzitter. Hij wordt graag geknuffeld en is graag overal bij.

Frizzle is sociaal naar andere katten toe. Met sommige van de eigen katten van het opvanggezin heeft hij vriendjes gemaakt. Hij zou eventueel een maatje kunnen zijn voor een jongere kat. Ook met mensen heeft hij geen probleem, al zal hij de eerste dagen waarschijnlijk wel wat verlegen zijn.

Toen hij werd gevonden had hij heel veel vlooien. Hij heeft last van vlooienallergie, en heeft dus heel veel jeuk wanneer er vlooien in het spel zijn. Intussen is hij vlo-vrij 😉 Maar de nieuwe baasjes moeten er goed voor waken dat dit zo blijft door hem maandelijks een pipetje op te doen.

Frizzle blijft echter last hebben van symptomen van allergie. Hij krijgt jeuk en korstjes op zijn hoofd. We zoeken op dit moment uit waartegen hij precies allergisch is. Maar dit is een heel proces. We moeten verschillende zaken uitsluiten en daar gaan telkens weken over. Hij krijgt op dit moment cortisone, maar het is de bedoeling dat we wel de oorzaak achterhalen zodat de cortisone na verloop van tijd kan worden afgebouwd. Dit proces kan lang duren. Daarom mag Frizzle al worden geadopteerd bij een baasje die bereid is samen met ons dit proces te doorlopen.

Verder is hij gecastreerd en gechipt en gevaccineerd en helemaal klaar voor vertrek! Denk je dat Frizzle de poezenvriend voor jou is? Stuur ons dan een mailtje naar zwerfkattendiest@gmail.com

Frizzle