katten 10%

Papi en Bianca leven al sinds eind vorig jaar in onze opvang. Zij zijn respectievelijk gecastreerd en gesteriliseerd. Papi is een nieuwsgierig mannetje. Hij vindt het fijn om geaaid te worden en geeft dan likjes. Bianca is sneller bang. Maar als je erbij gaat zitten, komt ze heel nieuwsgierig snuffelen. Als je een boek aan het lezen bent of op de computer bezig bent, vindt ze het geweldig om erop te springen. Beide konijntjes houden er absoluut niet van om opgepakt te worden! Dit moet dan ook vermeden worden.

Papi en Bianca worden enkel geplaatst bij ervaren konijnenbaasjes. Dit omdat ze wat medische problemen gehad hebben. Ze hadden snot. Hiervoor zijn ze behandeld en voorlopig lijkt het weg. Er bestaat echter een kans dat het snot opnieuw opkomt. Ze moeten dus goed in de gaten gehouden worden en indien nodig moet er een konijnkundige dierenarts worden geraadpleegd. Bovendien heeft Papi een gevoelige spijsvertering. Daarvoor staat hij op dieet: heel veel vezelrijke voeding (hooi, takken) , heel weinig biks en geen fruit of wortel.

Papi en Bianca kunnen als binnen- of als buitenkonijn geplaatst worden.
Ze zijn resp. gesteriliseerd en gecastreerd en gevaccineerd. Konijntjes hebben minimaal 6 m2 ruimte nodig! Ook dienen ze jaarlijks te worden gevaccineerd.

Papi & Bianca