zooplus.nl

Sinds de zomer van 2020 vangen wij ook kleinschalig konijntjes op. Ons doel is tweeledig: konijntjes een nieuwe kans geven en sensibiliseren over het houden van konijnen.

In ons asiel stellen we de volgende voorwaarden voor adoptie:

  • Minimale oppervlakte van het verblijf moet 6 m2 zijn. De konijntjes moeten hier permanent toegang tot hebben! Konijntjes zijn schemerdieren, dus ’s nachts moeten ze zeker de mogelijkheid hebben om de pootjes te strekken.

  • Jaarlijkse vaccinatie. Al onze konijnen vertrekken gevaccineerd. Wij verwachten dat dit jaarlijks wordt herhaald. Konijnenziektes zoals myxomatose en RHD1 en RHD2 zijn extreem besmettelijk en bijna altijd dodelijk. Ook al komt je konijntje niet in contact met andere konijnen, kan hij of zij toch ziek worden! Je kunt deze virussen immers meebrengen via kleding of schoenen.

  • Onze konijntjes worden enkel geplaatst per 2 of gekoppeld aan een reeds aanwezig konijn.

  • Liefst zijn er in het verblijf ook leuke bezigheden: dozen, een speel tunnel, speelgoedjes… Konijntjes hebben uitdagende dingen nodig om te exploreren en zichzelf mee bezig te houden.

Wat doen wij?

Al onze konijntjes worden gevaccineerd, gecastreerd of gesteriliseerd. Daarom vragen wij een adoptiebijdrage van 80 euro voor een ram en 90 euro voor een voedster. Een koppeltje kost 150 euro.

Wanneer je bij ons een konijntje adopteert helpen we je graag verder met het koppelen. We geven tips en tricks, maar kunnen ook zorgen voor een koppelvakantie indien nodig. Je konijntje verblijft dan een paar dagen bij ons.

Na adoptie volgen wij nog een aantal keren op of het goed gaat in de nieuwe thuis. Zo kunnen we je bijstaan indien er vragen of problemen zijn.