zooplus.nl

Noodopvang Demerkat VZW werd in 2012 opgericht door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers.  Nadat er in de jaren voordien reeds een sterilisatiebeleid voor de zwerfkatten in Diest was gevoerd, viel dit initiatief in 2012 plots stil en kwam er nood aan nieuwe vrijwilligers.  Als grote dierenvrienden wilden we iets doen aan de talloze zwerfkatten die aan hun lot worden overgelaten en gedumpt worden. Al snel groeide ons initiatief uit tot een volwaardige vereniging met een 15-tal vrijwilligers en een erkende kattenopvang.

over ons

Noodopvang Demerkat is actief in Diest en deelgemeenten (Deurne, Schaffen, Webbekom, Kaggevinne en Molenstede).

Sinds de start van onze vereniging begin 2012 leggen wij ons toe op twee aspecten:

  • Populatie van wilde zwerfkatten op een diervriendelijke manier beheersen door het voeren van een sterilisatiebeleid (link naar rubriek sterilisatieproject).
  • Het opvangen en herplaatsen van hulpbehoevende zwerfkatten en –kittens (link naar rubriek opvang).

Om dit te verwezenlijken heeft onze vereniging een samenwerkingsovereenkomst met stad Diest. Voor meldingen, klik hier of contacteer het nummer 013/31 21 21.

Daarnaast vangen we sinds de zomer van 2020 ook kleinschalig konijntjes op. Het doel van onze konijnenopvang is, naast konijntjes een nieuwe kans geven, sensibiliseren en informatie verstrekken over de verzorging van konijntjes. De gebeurtenissen van onze konijnenopvang Adopt a Hop kun je volgen op facebook of instagram