zooplus.nl

Sinds de zomer van 2020 vangen wij ook kleinschalig konijntjes op. Ons doel is tweeledig: konijntjes een nieuwe kans geven en sensibiliseren over het houden van konijnen.

Indien je bij ons een konijntje adopteert helpen we je graag verder met het koppelen. We geven tips en tricks, maar kunnen ook zorgen voor een koppelvakantie indien nodig.

In ons asiel stellen we de volgende voorwaarden voor adoptie:

  • Minimale oppervlakte van het verblijf moet 6 m2 zijn. De konijntjes moeten hier permanent toegang tot hebben! Konijntjes zijn schemerdieren, dus ’s nachts moeten ze zeker de mogelijkheid hebben om de pootjes te strekken.

  • Jaarlijkse vaccinatie. Al onze konijnen vertrekken gevaccineerd. Wij verwachten dat dit jaarlijks wordt herhaald. Konijnenziekte zoals myxomatose en RHD1 en RHD2 zijn extreem besmettelijk. Ook al komt je konijntje niet in contact met andere konijnen, kan het toch ziek worden! Je kunt dit immers meebrengen via kleding of schoenen.

  • Onze konijntjes worden enkel geplaatst per 2 of gekoppeld aan een reeds aanwezig konijn.

  • Liefst zijn er in het verblijf ook leuke bezigheden: dozen, een tunnels, speelgoedjes… Je konijntje heeft uitdagende dingen nodig om te exploreren en zichzelf mee bezig te houden.

Wat doen wij?

Al onze konijntjes worden gevaccineerd, gecastreerd of gesteriliseerd. Daarom vragen wij een adoptiebijdrage van 70 euro voor een ram en 90 euro voor een voedster. Een koppeltje kost 150 euro.

Na adoptie volgen wij nog een aantal keren op of het goed gaat in de nieuwe thuis. Zo kunnen we je bijstaan indien er vragen of problemen zijn.