katten 10%

Piepel kwam met zijn twee broertjes gedumpt in een klein hokje langs de weg. Een half jaar lang was hij alleen in opvang. Er kwamen een aantal vrouwelijke konijntjes langs om te koppelen, maar het werd nooit een match. Toen kwam Joseeke op ons pad. Joseeke was een zwerfkonijntje dat door hele lieve mensen van de straat werd gered. Ze werd gesteriliseerd en gevaccineerd. Toen we Joseeke beter leerden kennen, dachten we “dit zou wel iets voor Piepel kunnen zijn”. En zo gebeurde het. De twee werden aan elkaar voorgesteld en werden al snel een prachtig paar. Piepel en Joseeke kunnen dus enkel samen worden geadopteerd.

Piepel is een dwergkonijntje met heel veel pit. Hij is super nieuwsgierig en komt altijd meteen kijken of je iets lekkers bijhebt. Hij laat zich dan ook strelen, maar vasthouden vindt hij zoals veel konijnen to-taal niet leuk. Het is heerlijk om Piepel te zien spurten en binkies maken, in zijn nieuwe thuis heeft hij dus zeker ruimte nodig om dit te doen.

Joseeke is een zachtaardig konijntje. Ze komt ook altijd kijken en laat zich aaien, maar pakken vindt ze niks. Net als Piepel zit ze graag hoog, bijvoorbeeld boven op het schuilhok. Hun nieuwe onderkomen moet dan wel hoog genoeg zijn. Ze springen met gemak een meter hoog. Binnen kan ook, maar dan moet het baasje er wel tegen kunnen dat ze graag konijnenkwaad uithalen 🙂

Piepel en Joseek zijn respectievelijk gecastreerd/gesteriliseerd en gevaccineerd. De voorwaarden voor adoptie zijn minimaal 6 m2 ruimte en jaarlijkse vaccinatie. Voor meer info kun je ons contacteren via zwerfkattendiest@gmail.com

Piepel & Joseeke