katten 10%

Brownie is een schuchtere hartendief. Hij heeft tijd nodig om open te bloeien, maar dan kan hij uitgebreid genieten van knuffels. Hij leefde jarenlang op straat en werd gevoerd op een van onze voederplaatsen. Omdat hij altijd meteen kwam aangelopen en zich dan liet aaien, leek het ons zeker het proberen waard om hem een mooier leven te geven als huiskat.

Brownie moest in het begin erg wennen aan het leven in huis. Zo veel geluiden! Na een paar weken was hij overtuigd dat mensen ook leuke dingen voor hem in petto hebben 😉 Brownie komt nu meteen aangesneld als hij geroepen wordt en knuffelt. Om die reden zijn we voor hem op zoek naar een rustige thuis waar hij het tempo mag bepalen. Kleine kindjes zijn niet aan hem besteed.

Helaas heeft Brownie ook schildklierproblemen. Hij moet daarvoor dagelijks medicatie krijgen. Daarmee werkt zijn schildklier terug goed. Verder moet hij om de 6 maanden worden opgevolg door een dierenarts.

Net toen Brownie klaar leek voor adoptie, sloeg het noodlot opnieuw toe. Hij kreeg een zware oogontsteking die zelfs na langdurig verblijf bij de dierenarts niet genas. Er was nog meer een optie: het oogje verwijderen. Intussen is Brownie hiervan volledig hersteld.

Brownie is ongeveer 7 jaar. Hij kan eventueel bij een sociale kat geplaatst worden. Hij is een grote softie en laat zich doen door alles en iedereen. Hij is een schat van een kat en verdient een gouden mandje! Heb je interesse? Contacteer ons dan via zwerfkattendiest@gmail.com

Brownie