katten 10%


Mama Tallinn en de ataxiekittens : Togo, Tokyo, Tahiti en Toulouse. De kittens zijn 3 katertjes en een kattinnetje (Tahiti) die we niet afzonderlijk plaatsen, steeds in duo… Hun mama mag alleen maar allerliefst met 5 of 3 geplaatst worden.

Om te beginnen wat hebben deze kittens precies? Hun kleine hersenen zijn onderontwikkeld, dit heet cerebellaire hypoplasie. Dit zal nooit nog verbeteren, maar de kittens hebben er geen pijn van. Mama Tallinn is tijdens de zwangerschap waarschijnlijk besmet met kattenziekte, waardoor de hersenen van de kittens niet goed zijn ontwikkeld. Het belangrijkste symptoom hiervan is ataxie, of een gebrek aan coördinatie en evenwichtsstoornissen. Ze bewegen zich voort maar lopen kunnen we dit niet noemen. Ook al doen ze hun best …; In rechte lijn hun doel bereiken lukt niet altijd maar uiteindelijk komen ze waar ze willen. Ook vallen ze vaak om. Ze zijn zindelijk (er kan eens iets naast vallen) en kunnen zelfstandig eten. Het kost hen wat meer moeite maar dat zijn ze gewoon en beseffen ze niet. Het zijn echte vechtertjes Ze zijn erg gelukkig en spelen veel met mekaar. Daarom plaatsen we hen ook enkel per 2, omdat ze zo veel aan elkaar hebben.

Mama is een sierlijke witte kat die uitgroeide van wilde straatkat tot salonkat. Ze is een fantastische mama, zelfs nog na drie maanden;  doet ze erg goed tot het einde. Ze houden erg veel van mekaar zij en ‘the kids’. Ze speelt nog steeds met hen en ligt vaak bij hen te slapen.

Wat betreft ‘the kids’ : Het kat- of poezengehalte is grotendeels aanwezig maar er kan wat konijn-of hamstergehalte toegevoegd worden omdat ze toch wat meer afgeschermd dienen te worden door hun handicap. Ze kunnen namelijk wel ergens op kruipen zoals bvb de zetel, maar kunnen er niet goed veilig af. Ze laten zich dan gewoon vallen. Op momenten dat je thuis bent, kan je ze ‘vrij’ laten mits toezicht. Als er een trap of andere gevaren zijn, is het nodig te kijken welke aanpassingen dienen te gebeuren.

Het zijn dus speciale katjes en we gaan op zoek naar een speciale thuis voor hen. Een thuis zonder kleine kindjes of andere dieren. Ze kunnen zich immers niet verdedigen, bijvoorbeeld wanneer er strubbelingen zouden zijn en de andere kat zou krabben. Indien de reeds aanwezige dieren heel sociaal zijn, kan eventueel wel besproken worden. Ook worden deze kittens uiteraard enkel als binnenkatten geplaatst.

Heb je interesse? Laat het ons dan weten via zwerfkattendiest@gmail.com

Ataxiekittens Tokyo, Togo, Toulouse, Tahiti