katten 10%

Deze konijntjes zijn de kneusjes van de opvang. Omwille van diverse gezondheidsproblemen blijven zij bij Adopt a Hop. Hier lees je hun verhaal:

Tussen kerst en nieuw kwam Hektor als vondeling in de opvang. Hij was in een vreselijke toestand! Graatmager, allemaal kale plekken en jeuk door schurft, vreselijk lange nagels, een ooronsteking, haken op de kiezen en dan ook nog eens een dik gezwollen oog. Hij kreeg uiteraard meteen de eerste zorgen toegediend. Al snel bleek dat Hektor heel veel pijn had van zijn oog. Hij zat vaak afwezig in een hoekje en had veel pijn. Zalf en antibiotica konden de zwelling niet wegnemen. Er werd besloten het oog volledig te verwijderen.

Hektor voelt zich nu veel beter. Hij is superlief en geniet van menselijke aandacht. Zijn oortjes blijven een aandachtspunt, die moeten wekelijks gereinigd worden. Verder mag hij ook wel nog wat bijkomen.

Ook arme Francine heeft zo veel meegemaakt. We hebben haar gered van de dood. Ze werd afgestaan met een enorme, gapende, necrotische wonde in haar buik. Onze dierenarts heeft haar meteen geopereerd. Een hoeveelheid dood weefsel zo groot als een hand moest uit het konijnenbuikje gesneden worden, inclusief pus en fistels. Gelukkig kon het nog worden gehecht, maar hiervoor waren er maar liefst 18 hechtingen nodig. Het was ontzettend onzeker of Francine dit wel zou overleven.

Francine bleef bij de dierenarts voor herstel. Al snel kwam het volgende probleem: er was iets te zien in de baarmoeder. We dachten dat Francine zwanger was, maar het bleek een abces in haar baarmoeder te zijn. Een week na haar eerste operatie werd ze dus opnieuw geopereerd. Ook dit overleefde ze, Francine is immers een vechter die zich niet zomaar gewonnen geeft!

Na twee weken bij de dierenarts aan het infuus te hebben gelegen, mocht Francine eindelijk naar huis. Wat een blijdschap, maar ook een nieuwe hindernis. Francine woog immers veel te veel! 4,5 kilo voor zo een konijntje is dubbel zo veel als zou mogen. Gelukkig begon ze op een gezonde manier af te vallen, met veel hooi en groentjes.

Enkele weken geleden kreeg Francine weer een nieuwe tegenslag: ze kreeg een middenoorontsteking. Daardoor staat haar kopje nu scheef. Dit zal niet meer beter worden. Hektor en Francine hebben geen bijzondere verzorging meer nodig, maar zouden wel graag leven als huiskonijntjes.

Hektor bij binnenkomst:

Hektor, Francine & Tamara