katten 10%

Arme Francine heeft zo veel meegemaakt. We hebben haar gered van de dood. Ze werd afgestaan met een enorme, gapende, necrotische wonde in haar buik. Onze dierenarts heeft haar meteen geopereerd. Een hoeveelheid dood weefsel zo groot als een hand moest uit het konijnenbuikje gesneden worden, inclusief pus en fistels. Gelukkig kon het nog worden gehecht, maar hiervoor waren er maar liefst 18 hechtingen nodig. Het was ontzettend onzeker of Francine dit wel zou overleven.

Francine bleef bij de dierenarts voor herstel. Al snel kwam het volgende probleem: er was iets te zien in de baarmoeder. We dachten dat Francine zwanger was, maar het bleek een abces in haar baarmoeder te zijn. Een week na haar eerste operatie werd ze dus opnieuw geopereerd. Ook dit overleefde ze, Francine is immers een vechter die zich niet zomaar gewonnen geeft!

Na twee weken bij de dierenarts aan het infuus te hebben gelegen, mocht Francine eindelijk naar huis. Wat een blijdschap, maar ook een nieuwe hindernis. Francine woog immers veel te veel! 4,5 kilo voor zo een konijntje is dubbel zo veel als zou mogen. Gelukkig begon ze op een gezonde manier af te vallen, met veel hooi en groentjes.

Op dit moment doet Francine het super goed! Het is tijd voor haar om haar eigen huisje te vinden. Deze lieve schat verdient het zo! We plaatsen haar enkels als konijntje binnen.

Voor alle konijnen geldt dat ze enkel worden geplaatst mits ze permanent toegang hebben tot 6m2 ruimte. Bovendien moeten de konijnen jaarlijks gevaccineerd worden. Interesse om Francine te adopteren? Stuur ons een berichtje naar zwerfkattendiest@gmail.com

Francine