katten 10%

Pareltje is een bijzonder konijn en stiekem een van onze favorieten in de opvang. Ze kwam binnen met heel ontstoken ogen en als een grote klittenbol. Dit is intussen allemaal veel beter. Helaas bleek Parel E. Cuniculi hebben. Bij Parel zijn de symptomen enkel veel drinken en “afwezig zijn”. Wanneer ze veel last heeft van haar ziekte, lijkt ze vaak totaal niet te beseffen wat er rond haar gebeurt. Ze kan dan heel erg schrikken. Dit gaat met betere en slechtere periodes. Ze krijgt daarvoor twee keer per dag medicatie (panacur). Ze eet dit makkelijk op via haar korrel.

Wat zoekt zij in haar nieuwe thuis? Parel heeft wat men noemt veel karakter 🙂 Ze is super hevig en nieuwsgierig. Ze klimt overal op, onder en tussen. Er moet dus zeker voor worden gewaakt dat ze zich geen pijn kan doen. Zij is helemaal niet bang van mensen en komt altijd nieuwsgierig kijken.

Ook is ze heel gefixeerd op eten, spelletjes waarbij ze haar eten moet zoeken zijn ideaal voor haar. Let op: ze kan soms bijten als ze heel gefocust is op het eten. Dit is makkelijk te verhelpen door haar niet uit de hand te proberen voederen, bij ons is dit een keer voor gevallen en hebben we daaruit lessen geleerd 🙂 Maar daarom is ze niet geschikt als huisdier voor kleine kindjes.

Over die lange manen van haar. Teddy konijnen hebben wel wat vachtverzorging nodig. Regelmatig (toch twee keer per week) controleren op klitten en eventueel kammen, de haren rond haar oogjes bijknippen zodat ze niet meer ontsteken en om de zes weken een grote knipbeurt zijn echt wel noodzakelijk. We willen haar nooit meer zien in de toestand zoals ze hier binnengekomen is! Ook moet er regelmatig zalf aan haar oogje gesmeerd worden, de huid onder haar oogjes ontsteekt regelmatig. Bovendien kan ze enkel binnen geplaatst worden. Parel is zindelijk en slaapt en knabbelt graag in haar bak.

Hoe lang Parel nog te leven heeft, kunnen we niet voorspellen. Wel is het belangrijk dat ze weinig stress heeft en haar medicatie gegeven blijft worden. Moest er iemand zijn die haar in deze laatste fase van haar leven nog wil verzorgen, zou dit prachtig zijn voor haar. Hier in de opvang zijn er natuurlijk heel wat konijnen zodat we haar niet alle aandacht kunnen geven die ze verdient. Ze kan verder niet bij andere konijnen geplaatst worden aangezien EC besmettelijk is.

Parel is een konijntje met handleiding, maar een fantastisch dier dat een gouden thuis verdient! Heb je interesse? Mail ons dan via zwerfkattendiest@gmail.com

Parel