katten 10%

Dit is Lom! Lom werd een tijdje geleden als zwerfkat van de straat geplukt… Hij was niet gecastreerd en niet gechipt. Gelukkig merkten onze dierenartsen dat deze heer niet zo wild is als een echte zwerver betaamt. Hij gaf hen meteen kopjes. Daarom kunnen we voor hem een nieuwe thuis zoeken. Helaas… Er kwam ook slecht nieuws… Hij testte FIV-positief .


Met deze ziekte kunnen katten best oud worden en een goede levenskwaliteit hebben. Toch daalt de kans op adoptie voor Lom er erg door… mede omdat hij énkel als binnenkat en énkel als enige kat in huis geplaatst mag worden… Dit omdat de ziekte besmettelijk is voor andere katten. Niét voor mensen, niét voor honden of andere dieren…
Lom zal in het begin je vertrouwen moeten winnen, zoals je kan zien op de foto, die genomen werd toen hij pas binnenkwam. Eens hij je kent, word je bedolven onder de kopjes. Voornamelijk wanneer je zijn eten opdient 


Hoewel hij van straat komt, is hij zéér rustig binnenshuis. Hij slaapt veel en “breekt de boel niet af”. Dit is een groot pluspunt vergeleken met een jonge kitten! De dierenarts schat dat hij ongeveer 5 jaar oud is.
Ondertussen is hij gechipt, gecastreerd, ontwormd en ingeënt. Binnen een 3-tal weken krijgt hij nog een herhalingsinenting, en mag hij verhuizen.
Wij hopen op een nieuwe, gouden start voor Lom!
Ken je iemand, of ben je iemand met interesse in Lom? Stuur dan een e-mail naar zwerfkattendiest@gmail.com!

Lom