katten 10%

Update: Zorba en Zésar zijn geadopteerd!

Enkele weken geleden kregen we een melding over een zwerfpoes met 4 kittens. We gingen ze zo snel mogelijk vangen, maar wat bleek: mama had maar liefst 6 kittens! 2 van hen vinden een nieuwe thuis bij hun opvanggezin, de anderen zijn bijna klaar voor vertrek!

Zjef, Zaki, Zorba en Zésar zijn vier katertjes. Meer informatie vind je bij de foto’s. Zjef en Zaki (de tijgerkatjes) zouden we graag samen plaatsen, Zorba en Zésar kunnen eventueel alleen geadopteerd worden. Ze worden deze week nog gecastreerd of gesteriliseerd en zijn vanaf volgende week klaar voor vertrek. Uiteraard zijn ze dan ook gevaccineerd en gechipt.
Geïnteresseerd? Mail dan naar zwerfkattendiest@gmail.com

Zaki is net als zijn broer Zjef ook een rustig katertje. Speelt de rest spelletjes, dan kijkt hij van de zijlijn toe. Hij houdt niet van te wilde spelletjes. Maar met broer Zjef in de buurt groeit zijn zelfvertrouwen snel. Geef je hem tijdens het spel extra aandacht, dan is hij blij en speelt fijn mee. Een slim kereltje ook. Gooi je een snoepje dan zet hij zijn pootje er direct op zodat de anderen het niet voor zijn neus kunnen wegkapen. Lief en soms ook een tikkeltje ondeugend: hij trekt wel eens aan de staart van zijn broers of zus. Naar mensen toe is hij nog een beetje afwachtend, maar naar andere grote katten toe durft hij wel toe te gaan. De aanwezigheid van zijn broer geeft hem zelfvertrouwen.  Durft ook contact zoeken met rustige volwassen katten. Is nog niet aaibaar, maar als zijn broer Zjef erbij zit, dan komt hij wel vlakbij je zitten. Zjef en Zaki horen samen.

Zjef is een rustig, wat verlegen katertje. Als er te wilde spelletjes gespeeld worden, dan kijkt hij even de kat uit de boom. Maar geef je hem wat extra aandacht en betrek je hem bij het spel, dan bloeit hij open en speelt goed mee. Zijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Zjef neemt ook zijn tijgerbroertje Zaki in bescherming en die zorg doet zijn zelfvertrouwen groeien.  Hij haalt  Zaki erbij, betrekt hem bij het spel en zorgt voor hem. Zijn ze aan het slapen, dan liggen ze steevast dicht tegen elkaar aan. Twee poten op een buik, jawel. En ook deugnieten samen, want ze trekken graag aan de staart van de andere katjes. Maten voor het leven. Is niet bang van grote katten als ze niet te wild doen en zoekt zelf contact.

Is nog niet aaibaar. Blijf je rustig zitten, dan komt hij wel vlakbij je zitten. En voor een lekker snoepje komt hij al snel nog dichter.  


Zésar (zwart, kater): Springen, rennen, rollen, klimmen… Zésar doet het allemaal. Voor wilde spelletjes draait deze stoere kater zijn poot niet om. Eindeloos racen met een balletje of kurken stop door de gang. Een flinke brok energie in huis en hij is altijd in de stemming om te spelen. Bij het voetballen mikt hij ook regelmatig het balletje naar zijn opvangmama, want meespelen mag altijd van hem. Hij doet het goed samen met de andere katjes en gaat ook onverschrokken toe naar grotere katten. Zésar komt heel dichtbij zitten, durft je aanraken met een pootje en haalt ook wel een snoepje uit je hand als je het aanbiedt.  Aaien lukt soms.  

Zorba kent de kunst van het genieten. Lekker lang uitslapen is een must! Na een flinke portie geeuw- en uitrekwerk bovenop de kattenkrabpaal, sloft hij op zijn gemak naar het ontbijt. Hoog en droog languit liggen op de kattenkrabpaal en rondkijken is zijn favoriete bezigheid. Eenmaal wakker én voorzien van een gevuld buikje is hij één-en-al actie. Worstelen met de rest van het nest en de grote opvangbroers en -zussen, springen-draaien-keren met het speelgoed… Hij doet het allemaal, voor hij met een stevige tijgersprong springt naar zijn favoriete uitkijkpost voor een kort of langer dutje.  Zorba blijft mooi liggen op zijn uitkijkpost als je ernaast staat en luistert met grote ogen. Nog niet aaibaar.

Zjef, Zorba, Zaki en Zésar