katten 10%

Meet Freddie, een bijzonder katje. Freddie is enkele weken geleden komen aanlopen bij een lieve familie die hem een tijdje lang eten gaf. Toen we hem gingen ophalen en een bezoekje brachten aan de dierenarts, bleek hij helaas FIV-positief. Freddie heeft dus “kattenaids”. Dit is gelukkig niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, maar Freddie kan niet bij andere katten en zal altijd binnen gehouden moeten worden. Net als HIV bij de mens, kunnen FIV-katten jarenlang zonder symptomen leven. Op dit moment heeft geen last van de ziekte en heeft hij geen speciale zorg nodig en als hij goed wordt opgevolgd kan dat het volgende decennium zo blijven. Hij heeft dezelfde levensverwachting als een niet-zieke kat.

Freddie heeft zijn naam niet gestolen: net zoals naamgenoot Freddie Mercury is hij een echt showbeest. Met zijn twee jaar is hij een jonge kanjer, en hij zal het geweten hebben. Hij voelt zich meteen thuis en is een echte knuffelaar. Waar jij gaat, volgt hij, zeker als er hapjes te vinden zijn! Hij komt op het keukeneiland liggen tijdens het koken, op de schoot tijdens het film kijken, op het bed als je gaat slapen, en tegen je laptop aan bij het werken. Tegelijkertijd weet hij ook wel wanneer hij zich moet terugtrekken: na het stelen van een plakje kippenwit kreeg hij een fikse uitbrander, en bij een ferme “neen” houdt hij tegenwoordig zijn pootjes bij en kijkt hij je gewoon heel lief aan tot hij krijgt wat hij wil :-). Freddie is een supersociale kat die je alle aandacht geeft die je kan wensen. Een gek trekje: hij ligt graag gewoon op de grond! De meeste katten zitten of liggen graag hoog, maar meneer heeft gezien dat de honden in huis op de grond liggen, dus doet hij lekker mee.

Freddie kan bij honden (het pleeggezin heeft twee grote herdershonden), en begint ze zelfs op te zoeken. Freddie kan zonder problemen een dagje alleen blijven, maar je ziet wel dat hij gezelschap opzoekt. Met jonge kinderen is Freddie een minder goeie match. 

Freddie is zoals al onder katjes gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Interesse? Stuur dan snel een mailtje naar zwerfkattendiest@gmail.com

FREDDIE