katten 10%

Olaf is niet anders te omschrijven dan als een zielepootje. Hij werd gepest door de andere katten in zijn vorige thuis. Dit heeft van hem een grote bangerik gemaakt. Bij het minste geluidje is Olaf op zijn hoede en rent hij weg. We plaatsen hem daarom enkel in een rustige thuis, waar er voldoende (hoge) plaatsen zijn waar hij zich kan verstoppen wanneer hij bang is. Verder is hij wel sociaal naar mensen toe. Hij wordt graag uitgebreid geaaid en komt om aandacht vragen. Olaf is tien jaar oud.

Olaf werd dus afgestaan omdat het echt niet meer leefbaar was voor hem. Maar daarmee stopt het verhaal helaas niet. Al snel bleek er nog meer aan de hand. Er werden onderzoeken gedaan en Olaf bleek suikerziekte te hebben. De voorbije maanden heeft zijn opvanggezin samen met hem de behandeling opgestart. Hij voelt zich daarmee stukken beter! Twee keer per dag krijgt hij een spuitje insuline. Dit laat hij goed toe, met name wanneer er snoepjes aan te pas komen. Daarnaast moet hij halfjaarlijks op controle.

Olafje verdient het om eindelijk het geluk te vinden! Word jij zijn knuffelcontact/verpleger/steun in bange tijden 😉 Contacteer ons via het e-mailadres zwerfkattendiest@gmail.com!

Olaf