katten 10%

Dit zijn Miki en Momo. Miki is een klein vinnig mannetje en Momo is zijn grote nieuwsgierige zus.

Twee zalige konijntjes die helemaal klaar zijn voor hun “gouden hokje”. Een gouden hokje is in onze ogen eigenlijk géén hok. Of toch minstens een héél groot hok. Ze werden in juli 2020 geboren, dus zijn nog heel jong en ook erg speels. Rondspringen en snuffelen is het liefste wat ze doen.

En… eten. Ze zijn verzot op alles wat eetbaar is. Op nummer 1 staat biks (korrels). Als ze hier te veel van eten, zijn hooi en groentjes plots minder aantrekkelijk: een broos evenwicht dat de toekomstige baasjes goed in het oog gaan moeten houden.

Dit zijn echt twee leukerds! Ze kunnen perfect als binnenhuiskonijntjes gehouden worden. Ze zijn zindelijk (heel af en toe nog een plasje naast de bak). Nog beter is als ze vrij binnen en buiten kunnen huppelen. Om de winter door te komen zullen ze wel binnen moeten blijven, want ze hebben geen wintervacht aangemaakt omdat ze momenteel binnen wonen. In ieder geval hebben konijntjes minstens 6m2 ruimte nodig.

Ze zijn beiden steriel, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid.

Miki en Momo