katten 10%

Deze familie konijn werd afgestaan wegens verhuis. Peter en Beatrix zijn de ouders van Flopsie (reeds geadopteerd) en Mopsie.

Peter is erg lief en komt meteen naar je toe om te kijken of je niks lekkers hebt. Hij is ook ultra zacht. Gelukkig vindt hij het niet erg om geaaid te worden, maar pakken vindt hij absoluut niet leuk. Peter heeft vroeger binnen geleefd en we plaatsen hem nu ook liever binnen.

Peter heeft gebitsproblemen. Hij heeft lange tijd niet flink hooi gegeten waardoor zijn kiezen in alle richtingen zijn gaan groeien. Zijn gebit is onlangs onder handen genomen en er is een kies getrokken. Hij kan er nu weer even tegen, maar zijn gebit zal een aandachtspunt blijven. Het is aan te raden om het halfjaarlijks even door een dierenarts te laten controleren.

Beatrix en Mopsie kijken eerder het konijn uit de boom. Je mag dat letterlijk nemen. Ze klimmen graag bovenop het schuilhok om alles te overzien. Er moet dus rekening mee gehouden worden dat een eventuele omheining zeker hoog genoeg is want ze kunnen goed springen en klimmen. Zij kunnen eventueel ook buiten leven.

Alle drie de konijnen zijn gesteriliseerd/gecastreerd en gevaccineerd. Voorwaarde voor adoptie is minimum 6 m2 ruimte en jaarlijkse vaccinatie. Ze kunnen uiteraard samen geadopteerd worden, maar ook apart (uiteraard dan om te koppelen aan een ander konijn).

Peter, Beatrix & Mopsie