katten 10%

dierenvrienden1In de zomer van 2012 kwam er bij ons een oproep binnen over een gedumpte zwerfpoes en haar jonge kroost. Moederpoes was kort voordien bij de melders in de tuin komen opdagen. Gelukkig hadden deze mensen het hart op de juiste plaats en besloten ze om de hongerige moederpoes eten te geven zodat ze haar kleintjes kon grootbrengen.

Van zodra de kittens een leeftijd van 2,5 maand hadden bereikt, zijn wij hen samen met hun mama gaan ophalen om hen te laten onderzoeken, ontwormen en steriliseren/castreren bij dierenarts. Na enkele dagen brachten we hen terug bij de lieve mensen, en nu heeft het gezin ons laten weten hoe het met de beestjes gaat.

Iets na Nieuwjaar is het hard beginnen vriezen en hebben ze een grote kartonnen doos mooi ingepakt met waterafstotende doeken zodat de kleine poesjes toch een onderdak hadden. Na de dooi was de doos natuurlijk helemaal om zeep en hebben ze een hondenhok gekocht en op het terras gezet. Ze hebben een goede laag isolatie op de bodemplaat gelegd en in het hok een oud kussen van de 16-jarige hond Perro met daarop een paar fleece dekentjes. Ze krijgen twee keer per dag eten en ze blijven alle drie altijd samen.

dierenvrienden2Ze geven elke ochtend een beetje brokken aan de voordeur voor al de poezen en op het terras krijgen de jonge poesjes elke ochtend enkele zakjes kittenvoeding. Voordat ze gaan slapen krijgen ze nog een half blik voer en soms wat droge brokjes. Ze zitten ondertussen goed in hun vel! En wat is er dan eigenlijk met de mama-poes gebeurd? Tja … die glipte soms de garage in, onder de wagen en dan sliep ze ’s nachts binnen. Dat heeft welgeteld 1 week geduurd en nu… ligt ze fijn in de zetel! Het lukt aardig met de kat Plop en hond Perro. Zo zien we, ook in onze regio lopen er echte dierenvrienden rond! Wat een prachtig voorbeeld geeft dit gezin, deze zwerfkatjes hebben het leven waar elke kat van droomt: alle vrijheid, een warm plekje om te slapen en een goed gevuld buikje.

Dierenvrienden bestaan echt