katten 10%

Update 15/03 – Parel heeft positief getest op E. Cuniculi en wordt momenteel behandeld.


Pareltje is een bijzonder konijn en stiekem een van onze favorieten in de opvang. Ze kwam binnen met heel ontstoken ogen en als een grote klittenbol. Nu een maandje later is dit allemaal veel beter. Parel is intussen ook gevaccineerd en gesteriliseerd en kan vanaf eind februari verhuizen. Ze is rond de vier jaar.

Wat zoekt zij in haar nieuwe thuis? Parel heeft wat men noemt veel karakter 🙂 Ze is super hevig en nieuwsgierig. Ze klimt overal op, onder en tussen. Er moet dus zeker voor worden gewaakt dat ze zich geen pijn kan doen. Zij is helemaal niet bang van mensen en komt altijd nieuwsgierig kijken. Ze kan wel heel erg schrikken, vermoedelijk omdat ze met haar hangoren minder goed hoort.

Ook is ze heel gefixeerd op eten, spelletjes waarbij ze haar eten moet zoeken zijn ideaal voor haar. Let op: ze kan soms bijten als ze heel gefocust is op het eten. Dit is makkelijk te verhelpen door haar niet uit de hand te proberen voederen, bij ons is dit een keer voor gevallen en hebben we daaruit lessen geleerd 🙂 Maar daarom is ze niet geschikt als huisdier voor kleine kindjes.

Over die lange manen van haar. Teddy konijnen hebben wel wat vachtverzorging nodig. Regelmatig (toch twee keer per week) controleren op klitten en eventueel kammen, de haren rond haar oogjes bijknippen zodat ze niet meer ontsteken en om de zes weken een grote knipbeurt zijn echt wel noodzakelijk. We willen haar nooit meer zien in de toestand zoals ze hier binnengekomen is!

Momenteel zit Parel binnen. Tot mei kan ze dus enkel geplaatst worden als binnenkonijn. Sowieso hebben langharige konijnen minstens een overdekte ren nodig. Regen en modder zijn geen goede combinatie voor ze.

Parel is een konijntje met handleiding, maar een fantastisch dier dat een gouden thuis verdient! Heb je interesse? Mail ons dan via zwerfkattendiest@gmail.com

Parel (in behandeling)