katten 10%

Nestor is een zwervertje dat in een van onze vangkooien liep. Helaas bleek hij positief te testen op FIV (kattenaids). Met deze ziekte kunnen katten nog een hele tijd leven en een goede levenskwaliteit hebben. Op dit moment heeft Nestor geen speciale verzorging nodig voor zijn ziekte. Wij vinden daarom niet dat dit een doodsvonnis moet zijn, maar willen hem dus nog een paar mooie laatste jaren gunnen.

Toch daalt de kans op adoptie voor Nestor er erg door… mede omdat hij énkel als binnenkat en énkel als enige kat in huis geplaatst mag worden… Dit omdat de ziekte besmettelijk is voor andere katten. Niét voor mensen, niét voor honden of andere dieren… ​

Nestor zal in het begin je vertrouwen moeten winnen, zoals je kan zien op de foto. Hij wordt wanneer hij je kent wel graag gestreeld, maar het leven buitenshuis heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Hij wordt geschat op 8 jaar. Door zijn leeftijd en zijn ziekte, heeft Nestor geen tanden meer. Hij heeft hier verder geen last van en kan gewoon eten als iedere andere kat.

Ondertussen is hij gechipt, gecastreerd, ontwormd en ingeënt. Binnen een 3-tal weken krijgt hij nog een herhalingsinenting, en mag hij verhuizen. Wij hopen op een thuis waar Nestor zijn laatste jaren in alle rust mag slijten! Ken je iemand, of ben je iemand met interesse in Nestor? Stuur dan een e-mail naar zwerfkattendiest@gmail.com!

Nestor